Варненската библиотека подготви програма за Деня на детето с участието на писателката Иванка Могилска

Екипът на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна е подготвил специална програма за Деня на детето 1 юни, съобщават от културния институт. Сутринта на празника в градинката до Община Варна децата ще се срещнат с писателката Иванка Могилска и нейните вълшебни истории от книгата „Шарени сапунени балони“. Заедно с авторката децата ще могат да сътворят собствена приказка, посочват от библиотеката.
Иванка Могилска ще представи във Варна и последната си книга „Обикновени чудеса“. Сборникът съдържа кратки разкази, писани през последните няколко години, посветени на радостта от пътуването и откриването на нежните чудеса, които животът ни носи всеки ден. Срещата с авторката е тази вечер в основната сграда на библиотеката. 
Книгата „Шарени сапунени балони“ на Иванка Могилска и илюстраторката Елена Василева има номинация в категорията за детска литература на наградата „Перото“ за 2023 г.
Иванка Могилска е автор на романи, стихове, разкази и приказки, сред които „Внезапни улици“ (2013) „Тая земя, оная земя“ (2017) и „Обикновени чудеса“ (2023). Носител е на награда за дебют „Южна пролет“, националната награда за поезия „Владимир Башев“ и награда за детска книга „Перото“. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари