Варненският окръжен съд остави трима мъже в ареста по обвинение в отглеждане и разпространение на наркотици

Рекламирай в beZpartien.bg

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи Варненският окръжен съд за трима мъже, които са привлечени към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на наркотични вещества и отглеждане на растения от рода на конопа, съобщиха от пресслужбата на съда.
По-рано днес от прокуратурата в крайморския град съобщиха, че тримата са задържани за срок до 72 часа.
Обвиняемите бяха задържани при полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества. 
В къща за гости, разположена в село Юнец, било установено помещение, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа. Намерени и иззети са 195 броя растения в различен стадий на растеж, както и 5386,45 грама тревиста маса. Открити са също високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата и други предмети, използвани при отглеждането на растения от рода на конопа. 
При претърсване на къща в местността Прибой е била разкрита още една оранжерия за отглеждане на канабис. От нея са иззети 45 растения и оборудване, както и 22 162 грама тревиста маса.
В хода на операцията е била претърсена и къща в Бяла. В оборудвана оранжерия там са открити 164 растения коноп. Намерени и иззети са били 6204 грама тревиста маса. 
Определенията могат да бъдат обжалвани, а ако това стане, делата ще бъдат разгледани от Апелативния съд на 2 април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *