Варненският технически университет няма да вдига таксите за обучение на студентите

Таксите за обучение за предстоящата учебна 2024/2025 година ще останат непроменени, съобщиха за БТА от Варненския технически университет. Решението е взето, за да облекчи финансовото бреме на студентите в настоящите икономически условия и като част от стратегията за осигуряване на по-достъпно висше образование за всички желаещи, казват от университета.
Ректорът проф. д-р Драгомир Пламенов посочва, че от академичното ръководство разбират колко важно е качественото образование за бъдещето на студентите и развитието на обществото.
Висшето училище предлага 31 специалности за бакалавърска степен, четири специалности за професионални бакалаври и 42 магистърски програми за догодина. На разположение на студентите са три общежития с общо 1450 места и два стола, които се намират близо до университетските сгради. Университетът има спортна зала, фитнес център, база за тенис на маса, шах клуб и открити спортни игрища за футбол, баскетбол и волейбол.
Кандидатстването е достъпно в няколко лесни стъпки през онлайн платформата на Техническия университет, добавят от училището. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари