Във Факултета по химия и фармация на Софийския университет се проведе Ден на кариерното развитие

Във Факултета по химия и фармация на Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски“ се проведе Ден на кариерното развитие. Пред сградата на факултета 38 фирми и институти представиха пред студентите възможности за професионална реализация, съобщават на сайта си от СУ.
Събитието беше открито от декана на факултета проф. д-р Анела Иванова, която поздрави представителите на различните компании и изрази надеждата си Денят на кариерното развитие да се превърне в дългогодишна традиция.
На изложените щандове студентите имаха възможност да зададат своите въпроси за предлаганите възможности за кариерно развитие и да се запознаят с потенциални работодатели, допълват от СУ.
Събитието е част от пролетното издание на поредицата Форуми за кариерно развитие в Софийския университет за 2024 година.
Сред участниците в „Ден на кариерното развитие“ за 2024 г. имаше представители от научната сфера, сред които такива от Българската академия на науките (БАН) – от Института по обща и неорганична химия; от Института по полимери; от Института по органична химия с център по фитохимия; от Института по катализ; от Института по металознание. Участваха и членове на Национален център по радиология и радиационна защита (НЦРРЗ), на СофтУни БУДИТЕЛ, на Национален център по обществено здраве и анализи, както и представители на различни фирми.
БТА припомня, че на тържествена церемония в аулата в Ректората на Софийския университет 84-ма магистри и 41 бакалаври от випуска за 2023 г. на Факултета по химия и фармация получиха дипломите си за завършено висше образование. 36 бяха абсолвентите, завършили с отличен успех, а 8 бяха пълните отличници
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари