НачалоИкономикаВъв видеообръщение към Уолстрийт Зеленски рекламира възможностите за инвестиране в Украйна

Във видеообръщение към Уолстрийт Зеленски рекламира възможностите за инвестиране в Украйна

Украинският Володимир Зеленски рави днес видеообръщение към Нюйоркса фондова борса, за да рекламира възможностите за чуждестранни инвестиции в своята страна, предаде Франс прес.
Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато е нападната от и краят на войната не се вижда.
„Ние ще възстановим нашата . Предлагаме ви, на вас и на вашите компании, възможността да работим заедно в полза на всички нас“, каза украинският президент в предварително записаното обръщение, което бе излъчено на гигантския екран на Уолстрийт.
По официални данни брутният вътрешен продукт на Украйна е намалял с 15,1 процента през първото тримесечие на годината на годишна основа и с около 40 процента през второто, отбелязва АФП.
Обръщението бе Зеленски бе излъчено броени секунди преди началото на борсовата търговия на Уолстрийт днес. То се вписва в рекламна за привличане на чуждестранни инвестиции в Украйна.
В началото на юли украинският премиер Денис Шмигал каза, че следвоенното възстановяване на страната му ще струва около 750 милиарда долара.
Американските частни инвестиции в Украйна миналата година са били само 532 милиона долара, макар че са били с 32 процента повече от предходната, по данни на правителството на .
 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО