Във Видин наградиха участниците в конкурса „Вода за мир“ по повод Световния ден на водата

Рекламирай в beZpartien.bg

По повод Световния ден на водата в конферентния център на Областна администрация Видин бяха наградени участниците в конкурса „Вода за мир“. Изпратени са общо 350 ученически творби в три категории – рисунка, есе и фотография. По инициатива на заместник областния управител Ани Арутюнян беше подредена изложба. 
Експозицията беше открита от областния управител Иво Атанасов, който отправи апел за съхраняването и устойчивото използване на водата, която има ключово значение за съществуването на човечеството. Нека превърнем водата в катализатор за един по-мирен свят. Наш дълг е да пазим даровете на природата, като разходваме целесъобразно всичките ѝ блага, за да останат и за идните поколения, призова Атанасов. Той връчи индивидуалните награди в трите категории на конкурса. Грамоти получиха всички участници в конкурса. Специален плакет беше връчен на Средно училище „Васил Левски“ – Кула.
Гости на събитието бяха управителят на ВиК-Видин инж. Илко Илиев, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, секретарят на читалище „Цвят 1870“ Любомир Георгиев и директорът на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование Ася Петрова. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *