Въвеждат се временни ограничения на движението в Бургас заради Държавното първенство по триатлон

Бургас ще посрещне за четвърта поредна година  стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. То ще се състои на 29 и 30 юни. Арена на събитията ще бъдат Северният плаж, алеята към квартал „Сарафово“ и ул. „Поморийска“.
За нормалното и безопасно протичане на турнира ще се наложат временни транспортни ограничения. От 7:00 часа на 28 юни до 15:00 часа на 30 юни, улица „Поморийска“ и паркинг „Капани“ в Приморския парк ще бъдат затворени за движение и паркиране на автомобили. За целта ще бъде въведена временна организация – ул. „Поморийска“ ще бъде затворена за преминаване на автомобили в участъка от ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинг „Капани“.
Призовават се водачите на автомобили до 7:00 часа на 28 юни да освободят зоната за платено паркиране по улицата и паркинга. По време на провеждането на събитието ще бъде въведена организация за пешеходците и велосипедистите в Приморския парк. Участъкът, който ще бъде затворен за велосипедисти и пешеходци, е велоалеята към „Сарафово“, в участъка от паркинг „Капани“ до бариерата на солниците. Пешеходци и велосипедисти ще бъдат пропускани във времето, когато по трасето няма състезатели. Стартът на събитията е от 7:00 часа в събота, 29 юни. Достъпът до търговските обекти също ще бъде затруднен в двата дни.
В състезанието ще участват национално представени спортни клубове, членове на Българската асоциация по триатлон. Началото ще бъде дадено с три от възрастовите групи: мъже/жени +19 г., младежи/девойки 17-18 г. и старша възраст 15-16 г. В неделя, 30 юни, участие ще вземат най-малките възрастови групи: младша възраст 13-14 г., деца 11-12 г. и най-малките – „Бенджамин“, 10 години и по-малки.
Надпреварата ще се проведе с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Български спортен тотализатор и Община Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари