Възможности за пътуване, обучение и личностно развитие по програми ще представи пред младежи Фондация „Подобри“ в Шумен

Фондация „Подобри“ организира в Шумен информационно събитие, което ще представи различни възможности за пътуване, обучение и личностно развитие чрез програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“. То ще се проведе на 8 юли в Общински младежки дом Шумен, който е партньор и домакин на инициативата, съобщи за БТА Петър Бодуров – съучредител на Фондация „Подобри“.
Ще бъде предоставена информация за възможностите за обмен, обучение и доброволческа дейност в Европа. Бордовата игра „Time To Move“ ще помогне на участниците да опознаят Европа по забавен начин, съобщават организаторите. Ще бъдат представени и истории от младежи, които вече са участвали в тези програми. Включването събитието изисква регистрация. Събитието е част от проекта „Доброволчеството е СУПЕР ЯКО“, в рамките на проект „Права и ценности“, финансиран от фондация „Работилница за граждански инициативи“.
Петър Бодуров съобщи за БТА, че се разчита около 30 младежи на възраст между 15 и 29 години да се включат в събитието, а очакваната продължителност е два часа и половина. В информационното събитие е включена презентация на английски език, добави той.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари