Възможностите за активизиране на отношенията между общинските власти на София и Осло обсъдиха посланикът ни в Норвегия Десислава Иванова и кметът на Осло Ане Линдбу

Възможностите за активизиране на двустранните отношения между общинските власти на София и Осло, за активизиране на културния и туристически обмен, бяха акцент на срещата на посланика на България в Норвегия Десислава Иванова с кмета на Осло Ане Линдбу.
 Това съобщиха на фейсбук страницата си от посолството. 
„Имаме амбицията да активизираме двустранните политически отношения между Република България и Кралство Норвегия, включително с размяна на визити на високо и най-високо ниво“, посочи посланик Иванова по време на срещата.
Тя подчерта отличните връзки между двете страни, базирани на общото членство в НАТО и членството на Норвегия в Европейското икономическо пространство. Десислава Иванова изтъкна и предизвикателствата по сигурността в Европа заради руската военна агресия срещу Украйна, които още повече сближават двете страни.
Българският посланик постави и конкретни въпроси за активизиране на сътрудничеството с общинската управа в Осло чрез културен и туристически обмен. Тя припомни големия успех на пиесата „Пер Гюнт“ на театър „София“ в Осло през септември 2023 г. Представи и богатото културно и историческо наследство на България, както и разнообразните възможности за туризъм в страната ни – морски, спа и оздравителен туризъм, исторически, планински и др. Обсъдени бяха и потенциалните възможности за организиране на съвместни мероприятия, включително изложби, между посолството и кметството на Осло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари