Възпитаници на обучителния център „Амакидс Разград“ замесиха козунаци и боядисаха яйца във великденска работилница

Възпитаници на обучителния център „Амакидс Разград“ замесиха козунаци и боядисаха яйца във великденска работилница на школата. Заедно с родителите си те изработиха и празнична украса, съобщи обучителят в центъра Тодорка Захариева.
Специален гост беше Даринка Йорданова. Баба Дари, както я нарекоха децата, разказа за традициите в нейното семейство на Великден. Тя се върна назад в своето детство и сподели пред малчуганите как е помагала на своите родители в подготовката на празника. Децата научиха защо за празника се замесва козунак и се боядисват яйца. Баба Дари издаде и своята тайна за вкусния козунак. Тя разказа как тестото се удря в масата и защо. Сподели с децата, че освен съставките за хубав козунак се слага и парченце любов, посочи Захариева. 
Тя обясни, че както повелява традицията участниците във великденската работилница са боядисали в червено първото яйце, а след това са изпробвали различни техники за шарене. В края на работилницата всички похапнали козуначени кифлички, предварително подготвени от баба Дари. 
В навечерието на Международния ден на жената тази година 23 деца, възпитаници на академията, заедно с техните бащи, батковци и каки се включиха в инициативата за изработване заедно подарък за мама, а за Коледа обучителният център организира за своите възпитаници състезание за развиване на интелекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари