Възпитаниците на старозагорското Второ ОУ „П.Р. Славейков“ победиха в турнира ,,Футболните отбори срещу агресията“

Възпитаниците на Второ Основно училище (ОУ) „П.Р. Славейков“ победиха в детския турнир под надслов ,,Футболните отбори срещу агресията“, който се проведе днес на игрищата зад Централна поща. Среброто отиде при учениците от Шесто Основно училище „Св. Никола“, а третото място завоюва отборът на Средно училище „Максим Горки“.
За най-добър вратар беше обявен Озан Исак от Второ (ОУ) „П.Р. Славейков“, призът за най-полезен играч отиде при Александър Павлов също от Второ ОУ, а за голмайстор на турнира бе обявен Александър Димитров от СУ „Максим Горки“.
В надпреварата взеха участие седем отбора, съобщи за БТА началникът на отдел „Спортни дейности“ в община Стара Загора Петко Крумов. Той посочи, че турнирът има за цел да повиши спортната култура и сигурност на децата чрез широка, ранна и интензивна превенция, да насърчи физическата активност сред подрастващите и да изгради мотивация за спортни занимания. Чрез него децата ще имат възможност да покажат своите футболни умения, както и да се забавляват в позитивна състезателна обстановка, добави Крумов. 
Инициативата е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към към общината по повод 1 юни.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари