Възпитаник на Стопанска академия в Свищов дари наградата си от конкурса „Мистър и Мисис Икономика” на висшето училище

Йордан Чорбаджийски, изпълнителен директор на Black Sea Gold Pomorie и възпитаник на Стопанска академия (СА) „Димитър А. Ценов”, дари на висшето училище наградата си от конкурса „Мистър и Мисис Икономика” 2019 г. в категория „Търговия и Услуги”. Наградата включва почетна грамота и статуетка „Рибарят и златната рибка” с автор Ставри Калинов, съобщиха от пресцентъра на Академията.
Възпитаникът на Академията бе на работно посещение във висшето училище във връзка с избирането му за член на Съвета на настоятелите на Академията за мандат 2024-2028 г. По време на посещението си той дискутира с ректора доц. д-р Марин Маринов и заместник-ректора по „Учебна дейност и акредитация” доц. д-р Светослав Илийчовски възможности за задълбочаване на сътрудничеството на свищовската академия с българския бизнес.
Дарението за СА „Димитър А. Ценов” Йордан Чорбаджийски направи в знак на благодарност и признателност към своята алма-матер и всички нейни преподаватели. С ректора на Академията в Свищов той сподели, че в много голяма степен дължи успешното си кариерно развитие на знанията, придобити в свищовското висше училище. Той заяви, че дарявайки тази престижна награда на Академичния музей желае да мотивира и да вдъхне увереност на младите хора и студентите, че положените труд, усилия и дисциплина при обучението винаги се отплащат, посочиха от Академията.
Оттам уточниха, че конкурсът „Мистър и Мисис Икономика” се организира от списание „Икономика” и най-голямата работодателска организация в страната – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Поради своя престиж, наградите „Мистър и Мисис Икономика” са определяни като „Оскарите на бизнеса” и са сред най-важните икономически отличия в България. От десетилетия призът се връчва на предприемачи, икономисти и финансисти, допринесли за развитието на българската икономика.
Йордан Чорбаджийски е и председател на Управителния съвет на Националната лозаро-винарска камара и зам.-председател на Националния съвет по храните. Завършил е бакалавърска степен по икономика на търговията и е придобил ОКС „магистър” по финансов мениджмънт в СА „Димитър А. Ценов”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари