„Възраждане“ настоя за оставката на министър Тагарев и поиска ясна позиция от външно министерство за правата на българската общност в Украйна

Рекламирай в beZpartien.bg

В декларация от парламентарната трибуна парламентарната група на „Възраждане“ отново настоя за оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев и поиска ясна позиция от Министерството на външните работи за нарушените права на българската общност в Украйна.
Декларацията направи Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“ и председател на парламентарната група. Костадинов запозна аудиторията със случая на Сергей Димитриев, който е наказан с акт от езиковия омбудсман, че не е говорил държавния език на Украйна. Глобата не се обжалва – достатъчно е някой да те чуе и да изпрати донос, добави Костадинов.  По думите му такива практики има към унгарското и румънско малцинство, но страни като Унгария и Румъния не позволяват такова отношение към своите сънародници.
В декларацията Костадинов отново припомни, че Тагарев е бил служител на посолството на Украйна и заяви, че една седмица, след като от „Възраждане“ са поискали оставката му, министърът е назначил свой колега от държавните служби на Украйна – Калин Димитров, за шеф на „ТЕРЕМ“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *