„Възраждане“ регистрира листа с 12 кандидати за народни представители в РИК-Шумен за предстоящите парламентарни избори

Политическа партия (ПП) „Възраждане“ регистрира пълна листа с 12 кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия (РИК) в Шумен за предстоящите парламентарни избори, съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в областния град при представянето на листата водачът ѝ Веселин Вешев, който е и народен представител в 49-то Народно събрание, избран от Шуменския избирателен район. Втори в листата е Ивайло Обретенов  – председател на групата на „Възраждане“ в Общинския съвет в Шумен и общински председател на партията. 
Веселин Вешев отбеляза, че в листата на партията има доста експерти в различни области, представители на малките общини, както и общински съветници. По думите му на предстоящите избори „Възраждане“ ще се бори да има двама народни представители от Шуменския избирателен район. „Нашите проучвания са, че „Възраждане“ ще бъде втора политическа сила и на евроизборите, и на парламентарните избори“, каза още Вешев. 
На пето място в листата е проф. Светла Станкова, която на 29 ноември м.г. бе представена като новия заместник-кмет по образование и култура на община Шумен, а трудовият й договор бе прекратен от кмета проф. Христо Христов, по взаимно съгласие, считано от 15 април.
Станкова обясни, че причината да напусне поста е, че са се променили условията, при които е била поканена. „За мен не е на всяка цена да бъда заместник-кмет. Смятам, че бих могла с „Възраждане“ да покажа капацитета и потенциала, които имам. Тече разследване. Не се срамувам от нищо, което съм направила. Смятам, че съм добър, честен, отговорен човек и съм го доказала с времето“, каза още на пресконференцията тя. 
Според решението на РИК-Шумен, публикувано на сайта на комисията, пълният състав на листата е:  
1. Веселин Миленов Вешев
2. Ивайло Бойчев Обретенов
3. Стоян Веселинов Стоянов
4. Борислав Валентинов Костов
5. Светла Димитрова Станкова
6. Мирослав Стойчев Кьосев
7. Боряна Димитрова Йорданова
8. Николай Йончев Пеков
9. Красимир Жечев Василев
10. Недко Милков Недев
11. Рени Иванова Байкова – Узунова
12. Людмила Радославова Борисова
(Видеозапис от пресконференцията е публикуван в „БТА -архив“). 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари