Възстановява се движението при 16-и километър на автомагистрала „Струма“ в посока София

Възстановява се движението при 16-и км на автомагистрала (АМ) „Струма“ в посока София, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).
Екипите работиха с максимална мобилизация, за да се пусне движението за столицата в две ленти и шофьорите да пътуват без ограничения за предстоящите почивни дни за Великден и Гергьовден, допълват от АПИ.
В неделя, 28 април, веднага след аварирането на подпорната стена, бяха предприети незабавни краткосрочни действия за изкопаване на земните маси до стабилна основа, направени са отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса, се казва в съобщението.
Предстои да бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-и км в посока София. Целта е дейностите да бъдат изпълнени в настоящия строителен сезон.​ 
На 28 април заради срутването на подпорната стена движението на тежкотоварни автомобили в платното за София се осъществяваше в изпреварващата лента. Беше въведен и обходен маршрут. Изпълняващия длъжността председател на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев и експерти от агенцията направиха оглед на терена. Предполагаемата причина за срутването е, че от дъждовете са компрометирани два от сегментите на подпорната стена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари