Веднага ще извикаме в парламента Калин Стоянов да го питаме защо неговите полицаи пак бият хората, и то с жилетки на „Делта гард“, написа Кирил Петков

Веднага ще извикаме в парламента Калин Стоянов (служебният министър на вътрешните работи – бел.ред.) да го питаме защо неговите полицаи пак бият хората, и то с жилетки на „Делта гард“, написа в профила си във Фейсбук съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.
Пълна подкрепа за Владимир Радев – момчето със счупената челюст заради парче пица, заявява Петков.
„Полицията трябва да бъде щит за невинните, а не оръжие на насилие срещу тях! Полицаите трябва да са герои, които спасяват животи, не злодеи, които ги рушат“, написа още Кирил Петков. 
По-рано днес главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев обяви, че служител на Четвърто районно управление на МВР в Бургас е задържан за побой.  Инцидентът е станал в къмпинг „Градина“ на 1 юли малко след 2:40 през нощта. Христо Петров, който е на 21 години, работи в МВР от 25 октомври миналата година и е в изпитателен срок. Той е патрулен полицай, потвърди Кангалджиев.
Скандалът започнал след разправия за парче пица. Двама свидетели дали снимка на мъжа още в нощта на инцидента. 
Петров казва, че е бил на мястото на инцидента, но не посочва да е работил като охранител в частна фирма. Мъжът е задържан за 24 часа. Ще бъде искан постоянния му арест, а случаят е докладван на прокуратурата. Първоначално в МВР е била подадена информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от близкото затворническо общежитие в Дебелт. Тази версия не е била потвърдена, каза главният секретар.
След това е проверена информация, че извършителят може да е служител на МВР. Така преди четири дни е станало ясно, че става дума униформен от вътрешното ведомство, обясни главният секретар на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари