НачалоБългарияВелико Търново става есенна артстолица с "Нощ на Самоводската чаршия" и "Фестивал...

Велико Търново става есенна артстолица с „Нощ на Самоводската чаршия“ и „Фестивал на занаятите“

Единадесетото издание на есенния празник „Нощ на Самоводската чаршия“ и „Фестивал на занаятите“ ще се проведе в периода от 21 до 25 септември във Велико Търново.

Единадесетото издание на есенния празник „Нощ на Самоводса и “ ще се проведе в периода от 21 до 25 септември във Велико . С годините събитието се утвърди като неизменна част от културния календар на старопрестолния град и отново ще го превърне в есенна артстолица на България.

Фестивалната програма е наситена и разнообразна, предвижда десетки събития всеки ден, с което хубавото настроение и приятните изживявания са гарантирани.

В петдневния артмаратон ще се включат над 60 изложители от цялата страна, представящи български традиционни занаяти, ръчно изработени сувенири, биопродукти, бижута и др. Част от участниците ще предлагат работилници за деца и възрастни – предизвикателство, в което могат да се включат малки и големи. Всеки ден от 21 до 25 септември между 11,00 ч. и 20,00 ч. във Винен дегустационен център ще е представена изложбата „Местното винарство от миналото до сега“, показваща снимки, винени рисунки и карикатури.

В тон с тазгодишната украса и декорация на Улицата на занаятите, която е от цветни светещи обръчи, за всички желаещи ще се проведат обучения по въртене на обръч – всеки ден от 11,00 до 18,00 ч. на площад „Самоводска чаршия“.

Предвидени са и кулинарни събития, които акцентират върху съхранението на българските традиции. На 23 и 24 септември на площад „Самоводска чаршия“ под ръководството на Дю Шеф Радичев в 230-литров казан ще бъде приготвена прочутата самоводска яхния, от която всеки посетител може да опита, поднесена с традиционен хляб от фурната на с. Дичин. А желаещите да участват в подготовката на ястието могат да премерят сили в състезание по белене на лук. Надпреварата е на , а за най-бързите са осигурени награди от Дю Шеф Радичев. На следващия ден кулинарните предизвикателства продължават с приготвянето на самоводска лютеница.

По традиция всяка на вечер ще бъде а с богата и разнообразна концертна програма, завършваща с огнено шоу.

ПРОГРАМАТА ВИЖТЕ ТУК: 

 

 

Последвайте страниците ни в “ Фейсбук “ / Facebook /  и канала ни в “ YouTube „, за да следите „на живо“ най-важното по света и у нас. 

Можете и да спонсорирате дейността ни, като равите  ТУК.

 

Автор: Симон  

 

Симон Милков
Симон Милков
Симон Милков, е журналист на свободна практика. Популярен със своите авторски рубрики "Шибанистан" и "ПарламентьорЪт". Информационна агенция "БезпартиенБГ", е създадена също по негова идея, като източник на свободна и независима гражданска журналистика. За контакт: s.milkov@bezpartien.bg
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО