НачалоБългарияВелико Търново ще чества 145 г. свобода

Велико Търново ще чества 145 г. свобода

145 години от Освобождението на ще бъдат отбелязвани навръх 7 юли. Знаковото за цяла България историческо събитие от 1877 година ще бъде почетено с няколко събития, организирани от , Регионалния , Националния военен университет „Васил Левски“ и със ействието на Великотърновска Света митрополия.

В 10,00 ч. всеки желаещ може да се включи в пешеходна обиколка с беседа. Началото е от Музей „Възраждане и Учредително събрание“, а турът преминава последователно край паметници, исторически обекти и места, свързани с Освобождението на Търново.

В 11,00 ч. пред паметника „Майка България“ ще се състои военен ритуал, ще бъде произнесено празнично слово, ще прозвучи българският химн, поднесени ще бъдат венци и цветя в знак на признателност към героите, загинали за Освобождението, а в тяхна памет ще бъде отслужена заупокойна молитва. След края на ритуала край паметника „Майка България“ започват ията на певците, музикантите и танцьорите от Ансамбъл „Искра“.

В 18,00 ч. в парк „Марно поле“ ще се състои празничен концерт на общинския духов оркестър „Биг Бенд Велико Търново“.

Симон Милков
Симон Милков
Симон Милков, е журналист на свободна практика. Популярен със своите авторски рубрики "Шибанистан" и "ПарламентьорЪт". Информационна агенция "БезпартиенБГ", е създадена също по негова идея, като източник на свободна и независима гражданска журналистика. За контакт: s.milkov@bezpartien.bg
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО