Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на официално посещение в Кралство Саудитска Арабия

Рекламирай в beZpartien.bg

Заместник-министър председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на официално посещение в  Кралство Саудитска Арабия на 23 -24 януари, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. 
В рамките на посещението на вицепремиера са предвидени срещи с принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд, министър на външните работи на Кралство Саудитска Арабия, с принц Абдулазис бин Салман Ал Сауд, министър на енергетиката, с инж. Халид ал Фалих, министър на инвестициите и с шейх Абдула бин Мохамед аш Шейх – председател на Консултативния съвет (Шура).
На срещите ще се дискутират възможностите за  разширяване на двустранното партньорство в редица сфери, сред които енергетика, икономика, инвестиции, образование и наука, култура, иновации. 
В Рияд Мария Габриел ще проведе и среща с  представители на българската общност.
Миналата седмица Министерският съвет одобри на свое заседание проект на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на науката и образованието между Министерството на образованието и науката (МОН) и Министерството на образованието на Кралство Саудитска Арабия, като основа за водене на преговори. Така България и Саудитска Арабия ще си сътрудничат във висшето образование и научните изследвания. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *