Вицепремиерът Мария Габриел награди служителите от българското посолство в Египет за усилията им при евакуацията на българските граждани от ивицата Газа

Рекламирай в beZpartien.bg

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел награди служителите от българското посолство в Египет за усилията им при евакуацията на българските граждани от ивицата Газа.
Това се случи по време на срещата на вицепремиера с българската общност в посолството на страната ни в Кайро. На нея присъстваха посланикът на страната ни в Египет Деян Катрачев и министрите Тодор Тагарев, Георги Гвоздейков, Богдан Богданов, Милена Стойчева и Румен Радев, които са част от българската делегация. 
По информация на посолството в Египет живеят около 150-200 български граждани.
По-рано днес Габриел проведе срещи с министър-председателя на Египет Мустафа Мадбули и външният министър Самех Шукри. В новата административна столица на Египет, която е на 45 км от Кайро.
Проведе се и първото заседание на Съвместната комисия за сътрудничество между България и Египет. Бяха обсъдени теми от общ интерес на двете държави, задълбочаване на сътрудничеството, бяха подписани три споразумения – за взаимно освобождаване от изискванията за притежаване на визи за краткосрочно пребиваване за притежателите на дипломатически и служебни паспорти, за сътрудничество в областта на отбраната, за сътрудничество в областта на природния газ. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *