Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие електроцентрала за производство на електрическа и топлинна енергия от отпадна биомаса в Свищов

Рекламирай в beZpartien.bg

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде днес в Свищов, където в 11:00 часа в „Свилоза“ АД ще открие електроцентрала за производство на електрическа и топлинна енергия от отпадна биомаса. Това съобщиха от прессекретариата на президента. 
От 17:00 часа в София Илияна Йотова ще присъства на възпоменателна вечер, посветена на 100-годишнината от рождението на изтъкнатия славист и българист проф. Рикардо Пикио. Инициативата е в рамките на Националната научна програма „Развитие и утвърждаване на българистиката в чужбина“ под патронажа на вицепрезидента. Възпоменателната вечер ще се състои в зала „Проф. Марин Дринов“ на Българската академия на науките. 
Деветият международен колоквиум по старобългаристика започна в Софийския университет „Св. Климент Охридски на 28 август. Настоящото издание на научния форум е част от серията събития под патронажа на вицепрезидента и в рамките на Националната научна програма. Тази година в него са включени над 20 чуждестранни изследователи от различни научни организации в Европа и над 15 български от няколко висши училища и Българската академия на науките. Едно от заседанията на колоквиума е посветено на 100-годишнината от рождението на големия приятел на България, известния славист и българист проф. Рикардо Пикио, за когото Софийският университет и Българската академия на науките организират и специалната възпоменателна вечер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *