Видинска област е регион с доказан потенциал, заяви областният управител Ани Арутюнян

Видинска област е регион с доказан потенциал и в последните години сме свидетели на конкретни примери за това, заяви областният управител Ани Арутюнян на откриването на регионална конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ във Видин.
Тя подчерта, че проектът „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ е поставил актуални теми, които касаят подобряването на жизнения стандарт в България и в частност в област Видин. Прилагането на европейските политики на местно ниво безспорно е свързано с положителни резултати за икономическия растеж в региона за бизнеса, за повече работни места и за конкурентоспособност, отбеляза Арутюнян. По думите ѝ държавната администрация, както и общинската, работят усърдно в това да привлекат нови инвеститори в региона и да дадат един по-добър тласък на развитие.
В процес на изграждане е така желаният от всички видинчани скоростен път до Ботевград, като 13-километров участък от него вече е в експлоатация от март и улеснява значително пътуването. До няколко години с цялостното изграждане на магистралата ще се осигури бърза връзка от „Дунав мост 2“ с останалите две магистрали – „Хемус“ и „Струма“, отбеляза областният управител. Тя добави, че този скоростен път има потенциала да промени изцяло облика на Северозападна България и чрез подобряването на транспортната свързаност този проект ще стимулира икономическото развитие, ще намали осезаемите социално-икономически различия, както и ще подобри значително качеството на живот в региона, ще развие значително туризма. Предизвикателствата във Видинска област са много, но те са преодолими и координираната държавна политика трябва да продължи и нещата приоритетно при нас могат да се случат, заяви Ани Арутюнян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари