Видинската библиотека организира великденски работилници за деца и възрастни

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин организира работилници за изработване на великденска украса за деца и възрастни, каза за БТА Ирен Ценова от отдел „Изкуство“.
По думите й работилниците се организират от отдел „Изкуство“ и информационния център на библиотеката и са се превърнали в традиция. Всеки следобяд през работните дни на седмицата от 22 до 26 април деца и ученици от Видин и региона могат да изработят великденски венец, да оцветят и декорират свои великденски яйца. В информационния център всеки желаещ има възможност да се запознае с 3D принтирането и да изработи сам 3D великденска украса, допълни Ценова. Тя уточни, че не е необходимо предварително записване, а всички необходими материали са осигурени от библиотеката.
На 29 април отделите „Изкуство“ и „Читални“ съвместно организират работилница за възрастни. Темата на ателието ще бъде плетене на великденски яйца на една кука, уточни Ценова. Възрастните дами са много креативни, ентусиазирани и с много идеи. По този начин те разнообразяват своето ежедневие, отбеляза библиотекарят. 
Обикновено великденските работилници завършват с обиколка в центъра на Видин с електрически библиобус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари