Видинските деца показаха впечатляващи футболни умения на международен турнир в Унгария, каза треньорът Мартин Методиев

Видински деца впечатлиха присъстващите с футболните си умения на международния демонстративен турнир „Копа Алма“, чийто домакин тази година беше Академия „Пушкаш“ в Унгария. Това каза треньорът Мартин Методиев на среща с кмета на община Видин д-р Цветан Ценков. Момичетата и момчетата от Видин обраха овациите на треньори, деца, родители, допълни Методиев.
От 24-ти до 28 юни деца от спортното социално училище Видин към Фондация „Реал Мадрид“ представиха достойно Видин и България. Те наистина показаха онзи дух, който ние – видинчани, го имаме, каза координаторът към испанската фондация Светлина Вълчева. Спортът е мощен социален фактор, който дава много и формира личностни качества, допълни тя.  
Да седите по цял ден пред компютрите и пред телефоните не е най-доброто решение. Да спортувате е заложено в човешкия ген и трябва всяка свободна минута да сте по спортните терени, каза кметът на Видин по време на срещата с малките футболисти. Предстои да се вземе решение на Общинския съвет, с което всички спортни площадки на училищата във Видин да бъдат със свободен достъп за децата, както е в съседните държави, уведоми д-р Ценков.
Главният треньор Светослав Петков каза, че имат уверението на Фондация „Реал Мадрид“, че ако се осигури материална база и престоя на гостите от другите държави, „Копа Алма“ може да се състои във Видин. Целта на треньорите през следващата година е спортуващите деца в школата да бъдат увеличени от 60 на 120. По този начин два отбора ще имат възможност да участват в големия футболен форум и да представят нашия град, допълни Петков. Той подари на кмета Цветан Ценков официална фланелка на „Копа Алма“ с автографи на треньорите и децата.
Ръководството на община Видин връчи на децата и треньорите грамоти за представянето им на турнира в Унгария с обещанието да продължи да подкрепя спортното училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари