Видяхме огромно неуважение от страна на ГЕРБ-СДС, каза Кирил Петков по повод проваленото заседание на парламента

В днешния ден видяхме едно огромно неуважение от страна на ГЕРБ-СДС. Това заяви Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ и един от лидерите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ по време на брифинг в парламента по повод на проваленото заседание на Народното събрание днес. 
Кирил Петков коментира, че е неуважително от страна на ГЕРБ да извикат всички в неделя, тъй като заседанието бе насрочено от техния заместник-председател на парламента. По думите му второто неуважение е към техния министър-председател, който стоял сам и чакал да бъде изслушан и третото неуважение е към Деня на Христо Ботев. „В неделя да извикат всички, а те да не се появят“, коментира Петков. Според него най-голямото неуважение е към всички медицински сестри и млади лекари, които продължават да получават ниски заплати, по-ниски от заплатите, дагаворени от неговото  правителство преди две години.
Николай Денков посочи, че днес служебното правителство, с безмълвното съдействие на новото мнозинство в парламента е отказало на българските лекари и медицински сестри да обсъди и да реши веднъж завинаги въпроса как да осигури достойни възнаграждения, които отговарят на техните знания и техните денонощни усилия да осигурят здравето на гражданите. ГЕРБ-ДПС и здравната мафия имат интерес държавните и общинските болници да не могат да осигурят достойно заплащане на българските специалисти, коментира той. 
Денков припомни, че целта им е минималните заплати на лекарите да бъдат поне равни на средната работна заплата за страната, а за медицинските сестри и специалисти – поне 80 процента от средната за страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари