Виртуална изложба „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“ бе открита в пресклуба на БТА в Стара Загора

Рекламирай в beZpartien.bg

Виртуална изложба „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“ бе открита в пресклуба на БТА в Стара Загора. Тя беше едновременно представена във всички 35 национални пресклуба на БТА в цяла България и в чужбина. 
„Изложбата „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“, която откриваме в пресклубовете на БТА в страната и чужбина, има пет послания. Това заяви генералният директор на БТА Кирил Вълчев при представянето на експозицията в Националния пресклуб на Агенцията в София. Като първо послание Вълчев открои това, че от българските медии само БТА може да разкаже обективно пълната история на НАТО, защото само националната информационна агенция на България пази новини и снимки за организацията от първия ѝ ден през 1949 г. до днес. Второ, от българските медии само БТА може да представи тази история едновременно в цяла България в своите домове в 26 областни градове и още четири големи града, които не са областни центрове, както и в още шест засега национални пресклубове в съседни страни и сред големи български общности в чужбина, отбеляза също Вълчев.
Трето важно послание от изложбата за 75-те години на НАТО и 20-те години на България в организацията е, че значение имат само онези решения, които са с поглед за много години напред, обяви генералният директор на БТА. Той подчерта, че четвъртото послание е, че „НАТО не трябва да бъде организация на генерали без сърца“. И петото послание, което ясно се вижда на тази изложба, е за силата на съгласието, обяви Кирил Вълчев. 
Експозицията, посветена на 75-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) и 20 години от присъединяването на Република България към НАТО, разкрива в кадри и документи ключови исторически моменти, съхранени в архивния фонд на БТА. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *