„Високо във въздуха“ е темата на „Топлофест“ тази година

„Високо във въздуха“ е темата на „Топлофест“ тази година, на 13 и 14 юли, съобщават от „Топлоцентрала“, организатори и домакин на фестивала. 
Програмата започва с „въздушен“ уъркшоп за деца, който ще разкрие тайните на летенето. „Да летиш!“ ще представи забавната част от преживяването, придружено от ценна информация за полета с хвърчила. В зала 1 на „Топлоцентрала“ ще бъде проведена демонстрация на живо, а на голяма екран ще бъдат представени някои от най-добрите пилоти на хвърчила в света. На финала присъстващите ще могат да опитат да летят и да усетят преживяването. Уъркшопът ще се проведе със съдействието на Мартин Кърнолски – пилот на спортни хвърчила. 
На 14 юли Юри и Нина Георгиеви ще продължат опитите за летене с работилница, в която ще научат малките и пораснали децата сами да конструират и управляват хвърчила по индивидуален дизайн, които после ще пуснат да летят и ще упрявляват.
Via Pontika Kite fest за първи път гостува в София именно на „Топлофест“, като пилотите им ще наситят пространствата около „Топлоцентрала“ с впечатляващи разноцветни хвърчила от всякакви видове и размери.
На 13 и 14 юли малките посетители ще могат да се включат в „Приказно училище“, интерактивно представление с Надежда Тодорова, което развива въображението, творческият подход при справяне със ситуации и помага на децата да разкажат нещата, които дълбоко ги вълнуват. 
Истинска приказка във въздуха ще създадат Nov Cirk със Sway Flowers  – акробатичният номер ще бъде показан за първи път в България. На върха на 5-метрови цветя артистите ще изпълнят един от своите спиращи дъха пърформанси. Публиката ще може да се наслади на изпълнението им на 13 и 14 юли в сутрешните и вечерни часове пред „Топлоцентрала“. 
Фестивалът ще предложи филмова програма, в която са включени „Бъдещето на магията в България“ на Явор Чавдаров, „600 мили под ветрилата на Рафика“, „Цветанка“ на Юлиян Табаков, анимация за деца и други заглавия. 
В късните часове на деня трупата Аgnon Collective ще разкрие въздействащата сила на огъня – запалени обръчи ще полетят във въздуха, за да превърнат тъмнината в сцена за едно вълшебно преживяване. Специален гост в програмата на фестивала е френският цирков артист Jabber (Circo Nagual). Той ще има шоу на 13 юли, а на следващия ден ще проведе 4-часов уъркшоп за всички желаещи да усвоят някои тайни от цирковото изкуство.
Вечерите публиката ще се наслади на изпълненията на Hayes & Y, No More Many More, Tickle The Sage и The Lefties. 
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари