Висшето училище по застраховане и финанси отбелязва 24 май с третото издание на своята кампания за привличане на отличници

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира третото издание на своята кампания “ВУЗФ за отличниците“ в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност – 24 май. Тази инициатива е насочена към кандидат-студенти с отличен успех от средното образование и има за цел да привлече най-добрите ученици, желаещи да продължат своето образование в един от топ 3 университетите в България в направление „Икономика“, според рейтинговата система на МОН, съобщиха от пресцентъра на университета.
Инициативата “ВУЗФ за отличниците“ започва в началото на месец май и ще продължи до 10 юли 2024 г. Тя се състои от два етапа, като в първия от тях е необходима предварителна регистрация на желаещите кандидат-студенти. Кампанията предлага на отличниците 30% отстъпка от семестриалните такси за първата година от обучението им в бакалавърска степен.
Инициативата е символично свързана с 24 май, светлата дата, на която се отбелязва силата на образованието и културата, които са основа за развитието на всяко общество, посочват от висшщето училище. ВУЗФ споделя тези национални ценности и чрез кампанията си се стреми да подкрепи младите таланти на България, като им предостави възможността да получат качествено образование и да реализират своя потенциал.
Отличените кандидат-студенти ще могат да избират между осем прогресивни и разнообразни програми, които обхващат всички аспекти на икономическите науки. Сред предложенията са специалностите “Информационни технологии и бизнес мениджмънт“; “Бизнес стратегии и управление на проекти“; “Финанси и международен бизнес“; “Мениджмънт, маркетинг и дигитален бизнес“; “Бизнес психология и човешки ресурси“, “Счетоводство и одит“ – акредитирана от ACCA, “Застраховане и осигуряване“ и “Бизнес мениджмънт и маркетинг“ с преподаване на английски език.
Вторият етап на инициативата е свързан с подаване на документи към университета от страна на зрелостниците, след получаване на дипломата за завършено средно образование. Кандидатите трябва да имат общ успех от дипломата си и държавните зрелостни изпити не по-нисък от Отличен 5.50. Те трябва да изпратят копие от оригиналните документи към висшето училище на имейл адрес, в срок до 10 юли 2024 г.
През академичната 2024/2025 година ВУЗФ ще предлага възможност за придобиване на втора диплома от престижния немски университет Coburg University of Applied Sciences and Arts. Университетът осигурява и практически възможности чрез стажантски програми, които допринасят за високата професионална реализация на завършилите студенти. 
От висшето училище допълват, че през 2023 г. дипломираните финансови кадри от ВУЗФ са сред най-високо платените икономически специалисти в страната – със среден облагаем доход от 3301 лева, според данни на Националния осигурителен институт.
БТА припомня, че Македоно-българската търговска камара и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) подписаха в Скопие меморандум за сътрудничество. Целта на подписания меморандум за сътрудничество е реализиране на съвместни дейности в подкрепа на образованието, бизнеса и предприемачеството в Република Северна Македония и България.
/ЙВЛ
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари