НачалоСвятВладимир Путин: Не може да се разсъждава в условно наклонение дали Русия...

Владимир Путин: Не може да се разсъждава в условно наклонение дали Русия е трябвало да нахлуе в Украйна още през 2014 г.

Според руския Владимир , цитиран от ТАСС, е невъзможно да се разсъждава дали Москва е трябвало да започне своята „специална военна “ в , както я нарича Кремъл, още през 2014 г., когато федерацията анексира украинския полуостров Крим, съобщава .

„В случая няма как да се използва условно наклонение“, добави той в излъчено днес интервю за руса телевизия „Россия-1“.

Много неща в се промениха от 2014 г. досега, обясни Путин. Той спомена по-специално „рекордната зърнена реколта“ през 2022 г. – 150-155 милиона тона, развиващото се „заместване на вноса с родно производство“ (курс, поет от Москва след 2014 г. с оглед взаимните санкции на федерацията и Запада) и укрепената според него финансова система в Русия. А „какво би станало през 2014 г.? Много е трудно да се каже“, изтъкна той.

„Да, трябва да равим много, да речем, за развитието на сухопътните войски, но тогава нямахме хиперзвукови оръжия, а сега имаме! Да, фактически не ги използваме, но имаме такива. Разбирате ли? Имаме и други модерни системи, а през 14-а година нямахме нищо подобно“, отбеляза руският лидер.

Той коментира и анексията на Крим. „Ние просто не можехме да откажем на кримчани подкрепа и защита от наша страна! Именно защото там нацистчетата, както им казват в самата Украйна, вече налитаха срещу тях“, заяви Путин.

Руският президент нарече защитата на хората от Крим „свещено задължение“, но с уговорка: „Предпоставката за нас бе, че ще успеем да решим (нещата) с абсолютно мирни , мирни. Никога не сме се стремили към някаква конфронтация“.

Западните така наречени партньори на Русия разиграваха Москва и от самото начало нямаха намерение да решат с мирни средства въпроса за Донбас. Те просто тъпчеха с оръжия Украйна и я готвеха за бойни действия, заяви Владимир Путин по повод източноукраинския сепаратистки регион, частично окупиран от руски сили – федерацията обяви през септември, че включва тези области в своя състав.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО