Водата от чешмите в засегнатите райони от наводнението в Община Царево не отговаря на изискванията за питейна вода, по данни на РЗИ-Бургас

Рекламирай в beZpartien.bg

Водата от чешмите в засегнатите райони от наводнението в Община Царево не отговаря на изискванията за питейна вода. Това обявиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас.
Резултатите от последното пробонабиране от централната водопроводна мрежа за химични и микробиолгогични показатели не съответстват на изискванията на Наредба 9 за качество на водата, предназначена за питейно-битови цели.
Завишени са показателите за колиформени бактериии, ешерихия коли, ентерококи, показателите по мътност, цвят и вкус.
Вчера са взети нови проби.
РЗИ-Бургас препоръчва водата от централното водоснабдяване в населени места и къмпинги, където са констатирани отклонения, да не се използва за пиене и приготвяне на храна. Забраната ще продължи до получаване на трайни, последователни лабораторни резултати, съответстващи на изискванията на Наредба 9.
БТА припомня, че вчера Българският Червен кръст предостави още 20 тона бутилирана минерална вода за засегнатите от наводнението населени места в Община Царево, изпратена от частни фирми. Тя е разпределена в определените за целта пунктове, намиращи се в кметствата на населените места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *