Воден режим е обявен от вчера в село Долна Козница заради намалял водоизточник

Рекламирай в beZpartien.bg

Воден режим е обявен от вчера в село Долна Козница заради намалял водоизточник, съобщи за БТА заместник – кметът на община Невестино Йордан Глогов. 
Той добави, че групата, която поддържа ВиК инсталацията в общината е посетила селото през вчерашния ден. Днес същата ще направи обход на водопровода, свързващ Долна и Горна Козница, за да провери дали няма авария по трасето. Ако такава бъде установена, ще се пристъпи към отстраняването ѝ.
Заместник – кметът заяви, че график на обявения режим в Долна Козница е направена от ВиК „Кюстендилска вода“ ЕООД. От дружеството са се свързали с кметския наместник на селото и са заявили, че водата ще бъде пусната след 24 часа, ако резервоарът в населеното място се напълни. В случай, че това не се случи, ще се изчака още едно денонощие. Такова решение е взето, тъй като в района има големи наклони, които възпрепятстват постъпването на вода към резервоара. При непълно съоръжение, водата ще достига само до ниските, но не и до високите части в селото, допълни Глогов.
Към момента проблеми с водоснабдяването в други населени места от община Невестино няма, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *