Военни формирования от Сухопътните войски провеждат дни на отворените врати по повод 20 години от членството на България в НАТО

Рекламирай в beZpartien.bg

Военни формирования от Сухопътните войски провеждат дни на отворените врати на 28 и 29 март по повод 20-ата годишнина от членството на България в НАТО, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 
Формированията на Втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора, Кабиле и Хасково отварят врати за посетители от 10:00 ч. до 16:30 ч.
В Стара Загора, за отбелязване на 20-годишнината от членството в Алианса и с цел популяризиране на професията „кадрови военнослужещ”, ще бъдат демонстрирани образци техника и екипировка на въоръжение в Българската армия. Ще има динамичен показ на тактически действия и бойни техники. Участие ще вземат и представители на Националния военен университет „Васил Левски” – Велико Търново, които ще представят възможностите за кариерно развитие във Въоръжените сили на Република България. Гражданите са добре дошли във военно формирование 24150 –  Стара Загора, ул. „Августа Траяна” № 23, информираха от военното министерство. 
Във войсковия район „Кабиле“ край Ямбол в дните на отворените врати посетителите ще могат да видят основни образци на въоръжението и техниката на 20-и самоходен артилерийски дивизион и 42-ри механизиран батальон. В двете поделения от състава на Втора механизирана бригада на Сухопътни войски гостите ще могат да наблюдават и демонстрация на специализиран ръкопашен бой, както и да се запознаят с възможностите за работа, възнагражденията и кариерното развитие в редиците на Българската армия.
В Хасково мероприятието ще се проведе в района на военното формирование 52 740 с подобна програма.
В Плевен военното формирование 22 160 от състава на Единен център за начална военна подготовка също отваря врати за граждани и гости по повод годишнината на 28 и 29 март от 10:00 ч. до 14:00 ч., съобщиха още от Министерството на отбраната. 
С разнообразни събития ще бъде отбелязана 20-годишнината от членството на България в НАТО, съобщиха преди дни и от пресслужбата на Министерския съвет. В навечерието на годишнината, на 28 март, от 11:00 ч. Националният военноисторически музей ще открие изложбата „Българската армия – 20 години част от НАТО“. Национална конференция на тема „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“ ще се състои на 29 март в Централния военен клуб под егидата на правителството. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *