НачалоБългарияВоенният министър: Правим всичко възможно да удължим живота на МиГ-29 поне до...

Военният министър: Правим всичко възможно да удължим живота на МиГ-29 поне до края на 2023 г.

На границата в момента има над 350 военнослужещи, които разполагат с различни технически . Отслабване на охраната няма. Пробив няма, но пороци има. Има канали, през които преминават мигрантите, но правим всичко възможно, за да ги пресечем. Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов в предаването „Още от деня“ по .

Той заяви, че се надява батальонната бойна група на на българска територия да е готова до средата на октомври. И уточни, че още сме в процес на запълване. „Не става въпрос за недостиг на хора, а подписване на редица документи на желаещите да участват“, уточни военният министър, цитиран от novini.bg.

Стоянов уточни, че въздушнодесантната американска дивизия „Крещящи орли“ ще бъде в щаба, който ще бъде разгърнат в . Към него ще бъде и нашата батальонна бойна група. Очакването е участващите в групата да са над 1500 военни, уточни той.

„Много трудно ще бъде да се освободим от руското въоръжение. Модернизацията на армията бе забавена. 30 млн. от бюджета е нищожна сума. Българса армия е подценявана от 30 години. С екипа ми работим усилено, за да се даде старт на модернизацията на армията. Правим всичко възможно да удължим живота на МиГ-29 поне до края на 2023 г. Към момента не се ремонтира украинска техника на територията на страната“, каза още Димитър Стоянов.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО