Военнослужещи и техника ще преминат по републиканската пътна мрежа в края на май и началото на юни, съобщиха от Министерството на отбраната

Военнослужещи и техника ще преминат по републиканската пътна мрежа в края на май и началото на юни, съобщиха от Министерството на отбраната.
Те ще бъдат от военното ни формирование, определено за участие в състава на Оперативния резерв на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). 
Във връзка с това личният състав и военната техника от състава на контингента ще се транспортират поетапно по републиканската пътна инфраструктура от Благоевград към ГКПП „Гюешево”. Колоните ще бъдат ескортирани от екипи на „Военна полиция“.
С развръщането на оперативния резерв участието на Въоръжените сили на България в операцията на KFOR нараства до над 250 военнослужещи. 
На 21 май, на тържествена церемония в Благоевград беше изпратен български военен контингент за участие в Силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово. С допълнителното развръщане на контингента в Косово ще имаме вече около 300 военнослужещи, което е един значителен принос към операцията в Косово, каза пред журналисти преди началото на церемонията началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари