Връчиха награди за високи постижения на петима артисти от Фолклорен ансамбъл „Родопа“

На церемония в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ днес бяха връчени награди на петима артисти от Фолклорен ансамбъл (ФА) „Родопа“. „В навечерието на 24 май, Съюзът на българските музикални и танцови дейци награждава с признателност за всеотдайния и неуморен труд, за своя принос за българската духовност и родолюбие петима наши колеги“, каза Милана Сивкова – временно изпълняващ длъжността на председател на синдикалната организация при ФА „Родопа“.
Наградите връчиха кметът на Смолян Николай Мелемов, областният управител Захари Сираков, директорът на ФА „Родопа“ Сийка Василева, главният художествен ръководител на ФА „Родопа“ Адриан Петров и Стефка Барбудова. 
Със „Сребърна лира“ бяха удостоени Владимир Палаузов – артист-танцьор и Пламена Седянкова – диригент, солист и хорист на народния хор. Със „Златна лира“ бяха наградени Севдалин Кацаров – солист и музикант в народния оркестър, Стефка Барбудова – солист-танцьор, и Ивайло Христов – диригент, солист и музикант в духовия оркестър. 
„Благодарна съм на съдбата, че съм попаднала точно в Ансамбъл „Родопа“ и вече четвърт век раздавам душата си за народното творчество и продължавам да усещам тази тръпка и удовлетвореност, когато съм с вас – в залата, на сцената и да я раздавам и усеща публиката“, каза Стефка Барбудова. Тя допълни, че споделя наградата с всички колеги, защото са едно цяло. 
„Заслужени награди, вярно само за част от ансамбъла, но заслугата е за всички вас, признанието е за всички вас. Гордеем се с вас. Продължавайте да популяризирате народното творчество, защото Родопите са уникална планина и вие сте уникални“, заяви кметът на Смолян Николай Мелемов. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари