Връчването на третия мандат на ИТН разчитам като някакъв знак по-скоро към БСП, коментира Деница Сачева

Рекламирай в beZpartien.bg

Може би това е някакъв знак по-скоро към БСП, аз поне така го разчитам. Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева по повод решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) в предаването „Тази сутрин“ по бТВ. „Току що научих решението на държавния глава. Той има право да реши сам на кого да връчи този мандат“, посочи тя.
Доколкото си спомням от вчерашната пресконференция на ИТН колегите се обявиха за избори, така че не очаквам да има промяна в тяхната позиция и днес, коментира Деница Сачева. Тя заяви, че няма промяна и в позицията на ГЕРБ-СДС, че няма да участват в преговори в третия мандат.
Това са решения, които са в правомощията на президента. Не се бъркаме в работата на други институции, не можем да взимаме тези решения, отговори Сачева на въпроса каква е позицията на ГЕРБ-СДС дали изборите да бъдат „две в едно“, или отделно. По думите ѝ е изключително неприятно, че отново трябва да се дават пари за избори. „Със сигурност, това не е добро решение за България, но и правителство, което няма да може да произведе нищо полезно за хората също може да струва твърде скъпо“, каза още Деница Сачева и отново поясни, че ГЕРБ-СДС нямат изисквания дали изборите да бъдат „две в едно“, или отделени. „Има много плюсове на едното или другото, така че решението е изцяло в правомощията на държавния глава“, коментира тя.
Президентът Румен Радев ще връчи мандата на ИТН в 11:00 часа на „Дондуков“ 2. От партията вчера заявиха, че ако получат мандата, веднага ще го върнат.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *