Временно се затваря за движение част от уличната пътна мрежа в град Стара Загора на 31 март

Рекламирай в beZpartien.bg

Във връзка с провеждането на Маратон „Стара Загора 2024“ се въвежда временна организация на движението в Стара Загора на 31 март. Това съобщава местната администрация на интернет страницата си.
Маратонът ще започне от бул. „Цар Симеон Велики“ № 107 (срещу сградата на Община Стара Загора) и ще продължи по бул. „Цар Симеон Велики“ на изток, към бул. „Свети Патриарх Евтимий“, а след това ще премине по северната лента на бул. „Цар Симеон Велики“, по надлез ,,Надежда“ и по северната лента на бул. „Никола Петков“. Трасето на маршрута продължава до магазин „Метро“ като се използва северната лента на пътя. От 8:00 до 15:00 часа ще бъде спряно движението на личен транспорт в източната част на града. Пълният списък на затворените пътни участъци, както и алтернативни маршрути за движение и обходният маршрут за обществен транспорт, може да бъде намерен на официалния сайт на община Стара Загора.
В деветото поредно издание на Маратон „Стара Загора 2024“ ще вземат участие над 1000 бегачи oт 14 държави. Те ще могат да избират между три дистанции – класическата от 42,195 км, полумаратон 21 км и 10,5 км, което дава възможност всички любители на бяганията да се включат в надпреварата. Всеки участник ще получи рекламна тениска, а успешно завършилите дистанциите 42, 21 и 10,5 км ще получат и медал за участие, като спомен от събитието.
Стартът на Маратон „Стара Загора 2024“ ще бъде даден в неделя точно в 9:00 часа пред Общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *