Все още се установява причината за инцидента, при който от голяма височина от увеселително влакче падна украинка

Все още се установява причината за снощния инцидент, при който от седем метра височина от увеселително влакче в курорта „Слънчев бряг“ падна украинска туристка. Това каза за БТА главен инспектор Иво Терзиев, началник сектор „Охранителна полиция“ към Районното управление в Несебър. Той допълни, че по данни на очевидци, заедно с нея в кабината на атракциона се качил и мъж, а жената е паднала по време на движение на влакчето.
Същият се представил пред полицаите за съпруг на пострадалата. 
Увеселителният парк е разположен на централната алея в курортния комплекс „Слънчев бряг“. В парка има няколко атракциона, като сред тях е и влакче, което се завърта на 360 градуса. Хората седят в кабини и се изнасят с бърза скорост във въздуха. 
Служителите на атракциона твърдят, че след като заплатили услугата и се качили на влакчето, мъжът и жената били обезопасени със защитно съоръжение тип „скоба“, но не е ясно какво се е случило по време на движението му.
Както БТА по-рано писа, инцидентът е станал около 20:15 часа вчера вечерта. Украинката (42 г.) е с опасност за живота, с множество травми. Тя е пристигнала в България на 28 юни на неорганизиран туризъм.
Разследващите работят по две основни версии за инцидента. Едната е надвисване в движение над обезопасителното преградно съоръжение, за да бъде направена снимка, втората – жената сама да е откопчала защитния механизъм. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари