НачалоСвятВсеобща мобилизация в Украйна

Всеобща мобилизация в Украйна

Върховната Рада на продължи срока на действие на военното положение и всеобщата мобилизация с още 90 дни до 21 ноември 2022 г., предаде Укринформ, о се позова на депутат.

ът одобри удължаване на военното положение с 90 дни до 21 ноември 2022 г. Радата също така одобри утвърждаване на а за „Продължаване на срока на провеждане на всеобща мобилизация“, заяви Ярослав Железняк от партия „Глас“ в „Телеграм“.

На 12 август украинският Володимир Зеленски внесе в парламента два законоа – за удължаване с 90 дни на военното положение и на всеобщата мобилизация, считано от от 23 август. Най-малко трима цивилни украинци загинаха, а близо 20 бяха ранени при руски артилерийски обстрел, казаха днес представители на регионалните власти в Украйна, цитирани от Асошиейтед прес.

Трима души са били убити, а 13 са пострадали при обстрел срещу градове и села в Донецка област през последните 24 часа. Повредени са били десетки жилищни сгради и гражданска инфраструктура. В Харков са били ранени петима цивилни, съобщи кметът на града Игор Терехов.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО