Втори ден продължава блокадата на пътя Русе – Свиленград в Старозагорско

Втори ден поради протест остава блокиран главният път Русе – Свиленград край „Брикел“. Това каза за БТА инж. Тенчо Кайряков, председател на Инициативен комитет „Обручище завинаги“, който е организатор на протеста.
Причината за недоволството е искане за ремонт на пътя Гълъбово – Обручище. Протестът е във връзка с обещания от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) основен ремонт на 15,7км от пътя III-5504 Мъдрец – Искрица – Медникарово – Обручище, който трябваше да започне през първото тримесечие на тази година.
„Започна механизацията да идва в момента“, каза Кайряков. И допълни, че идването на техниката няма да накара хората да се приберат по къщите си. По думите му, за да бъде вдигната блокадата, трябва да разпишат разрешителното за строеж на изпълнителя. В момента той стоварва техника на добра воля, добави Кайряков.
Вчера пред протестиращите председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев заяви, че до две седмици ще започне ремонтът на 15,7 км от третокласния път Мъдрец – Гълъбово. За основния ремонт на отсечката от бюджета са осигурени близо 20 млн. лева. В момента се работи по издаването на разрешението за строеж, а през следващата седмица се очаква то да бъде публикувано в „Държавен вестник“ и след това законово може да започне ремонтът на трасето. Строителят има готовност да започне работа веднага, каза инж. Вълчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари