Второто издание на форума за професионална ориентация представя традиционни и нови професии

Рекламирай в beZpartien.bg

Второто издание на форума за професионална ориентация „Какъв да стана, когато порасна?“ ще се състои на 23 март в Sofia Ring Mall, съобщиха организаторите. 
Инициативата е насочена към ученици от седми до 12-и клас, към техните родители и учители, към студенти и всички, които търсят ново начало и нова професия.
Целта на форума е да запознае аудиторията с различни професии и с необходимите за тях знания и умения, с възможностите за реализация и перспективи за развитие, да ориентира младите хора в личния им избор навреме, като ги срещне с професионалисти от различни сфери и да ги мотивира да живеят и да се реализират успешно в България.
По време на своеобразното изложение на професии ще участват успешно реализирали се жени, мотивирани да допринесат за създаването на по-добра бизнес среда чрез лични срещи с бъдещите професионалисти.
Сред професиите, които ще бъдат представени, са както традиционните – учител, масажист, търговец и банкер, така и предпочитаните от младите хора през последните години като графичен дизайнер, моден дизайнер и инструктор, и новите, и по-непознати – коуч и директор за връзки с инвеститорите.
Повече за тези и други професии посетителите ще могат да научат в личен разговор с професионалистите по време на форума. Информация за участващите професии ще бъде достъпна и на сайта на фондацията „За добрите примери в бизнеса“.
На форума учениците ще имат и възможността да направят на място тест за кариерно ориентиране и да получат специализирана консултация, която ще им помогне в избора на продължаващо образование и професия.
Специален гост на събитието ще бъде Ивана Събева – десетокласничката, която тази година спечели короната „Мис Свят“ България и представи страната ни и своята кауза „Независимата жена на 21-и век“ на световния конкурс в Индия. Тя ще вдъхнови връстниците си със своята лична история и ще ги мотивира да се замислят навреме по въпроса какви искат да станат и да работят за постигане на мечтите си.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *