НачалоБългарияЙончев: Хартиената бюлетина и войната в Украйна отпаднаха от разговорите на БСП...

Йончев: Хартиената бюлетина и войната в Украйна отпаднаха от разговорите на БСП и ПП

Хартиената бюлетина не е предмет на обсъждане между и , отпаднала е. Така това не е разделителна линия. Оръжието за също не е част от разговорите за втори . Това каза за „Твоят ден“ Илиян Йончев от БСП.

По думите му разговорите за кабинет ще продължат и по време на ваканцията на депутатите. „Подготвяме нашите предложения и ПП ще ги получат до края на деня. Имаме сходни виждания за , увеличение на пенсиите и минималната работна заплата. Политическите лидери трябва да надмогнат егото си, тук е ролята на Денков да намери точните думи, баланс и подход“, смята той.

Според него при нови избори съставът на парламента няма да се промени драматично. „Видяхме политическо лицемерие – на първо четене всички политически партии гласуваха за сумата от 850 за минимална заплата. На второ четене законът се протака и се опитват да го бутнат след бюджета, за да не влезе в сила. Отстъпка от лев за литър гориво е популистка и невъзможна мярка. Тази от 25 стотинки обаче работи и стига до всички“, посочи Йончев.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО