НачалоБългарияЙордан Цонев: Какво ще правите Борисов, Христо Иванов, Кирил и Асен?

Йордан Цонев: Какво ще правите Борисов, Христо Иванов, Кирил и Асен?

„Днес, когато отправяме апел за съединение, се обръщаме към всички останали политически сили и техните лидери с въпросите: Какво съединение има в това, след о отсега отказвате след изборите коалиция с този или с онзи? Как така, при положение, че зад този и онзи стоят 200 000 или 300 000 български граждани?

Какво ще правиш ти, г-н Борисов? Какво ще правиш ти, г-н ? Какво ще правите вие, Кирил и Асен? Ще се разделите с 1 милион български граждани – с 300 – 400 хиляди от и още от други партии“.

Това попита заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев на предизборна във Велико , където той води листата на Движението.
Той ги упрекна, че това, което правят, е обратното на съединение, антонима на съединение – разделение. Това не отговаря на девиза на Народното събрание: „Съединението прави силата“. Нито в народната памет, нито в урока на днешния ден го има това разделение. Как ще решите сами кризите на българското общество, проблемите, пред които е изправен всеки един гражданин – да му се обезценяват парите всеки ден, да няма сигурност за работа, да няма стабилност, попита още Йордан Цонев, цитиран от „Епицентър“
Зам.-председателят на ДПС е категоричен, че е пагубно това, което започнаха да правят политиците и части от обществото у нас – да чертаят разделителни линии.
Това е и причината още от 2009 година да не можем да съставим нищо сериозно и стабилно. Оттогава нямаме нито национален идеал, нито стратегически национални цели. Тъканта на българското общество бавно и последователно в последните 13-14 години се разкъсва от линиите на разделението, подчерта Цонев.
Той отправи силно послание към политическите лидери: Или ще разберем урока от Съединението или ще продължим да потъваме в блатото на разединението и на проблемите на държавата и на хората. ДПС избира първото – да работи за България чрез диалог, чрез съединение и обединение, защото всичко останало е безсмислено.
Съединението е един от най-българските празници, защото е дело на всички нас, на нашата нация в нейното единство и многообразие. Когато казвам, че ДПС е най-българската партия, някои скачат на този мой израз, други го отминават с насмешка, но именно на този празник ще се аргументирам още веднъж, посочи заместник-председателят на ДПС.
Д-р Ахмед Доган още от създаването на ДПС, разработвайки стратегията на българския етнически модел, поставя в нейната основа отказа от реваншизъм и заедността, като начин на правене на .
А заедността е синоним на съединението, заедността е състояние на съединението, заяви Цонев.
Именно заедността осигурява съединението между различните части на обществото. Нашата нация е съставена от различни етноси, хора с различни вярвания и религии – един пъстър балкански букет. Заедността е философия на правене на политика, но е и неотменимо условие страната да върви ред. Доказателство са последните 15 години, след като България постигна своите геополитически цели -членство в и ЕС, добави той.
Ние, от ДПС виждаме и следваме единствения начин за правене на политика – с обединените сили на нацията. Ясно е, че ние не сме еднакви и няма да бъдем еднакви, но сме длъжни да бъдем съединени в усилията си за доброто на държавата и на хората. С различията си да бъдем единни, когато става въпрос България и българските граждани.
Всичко останало са празни думи и безотговорност към Отечеството и към хората, категоричен е той.

Според Цонев преди всички други кризи трябва да се реши политическата. Няма обаче как да се реши политическата криза с разделителни линии, каза Цонев. И добави: Стигнахме отново до девиза на ДПС, до философията на Движението за правене на политика от 1990-та година: „Заедност, съединение, общи цели – всичко в името на България “.
И в годините, в които отговорните политически сили са приемали да правят това заедно с нас, България е отбелязвала най- големия си просперитет – и политически, и геополитически, и икономически, и социален, заяви още Цонев.
Той отбеляза и съществената ролята на Камен Костадинов в ДПС като заяви, че най- добрата памет за него е победа на тези избори.

„Най-добрата памет за него е да работим за хората, Камен това правеше. Горе главите и победата трябва да е наша! Победата в истинския смисъл на думата. Неслучайно Всевишният ни даде номер 1. Това е знак. За нас победата означава следното – стабилен резултат, който осигурява на България стабилно евроатлантическо мнозинство с участието на ДПС, със съставяне на антикризисен кабинет и решаване на проблемите на хората. За тази победа ние ще работим на тези избори“, заяви Йордан Цонев.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО