Йордан Терзийски в съдружие с турски милиардери, кандидат за кмет на Велико Търново?

Рекламирай в beZpartien.bg

Близо месец работим по разследване за един имот, собственост доскоро на Министерство на отбраната 16 д.к.а., “отпаднали от необходимост”, придобити на цената на един апартамент в родният на Йордан Терзийски , “жилищен комплекс “Бузлуджа” – “Пишмана”, във Велико Търново.

 

 

 

 

 

 

Йордан Терзийски е народен представител

в 49 НС и кандидат за кмет на Велико Търново от ПП „Продължаваме промяната“

Снимка: Йордан Терзийски

 

 

Вече Ви показахме, Йордан Терзийски. Архитект Йордан Терзийски. Народен представител, 3 мандат, в 49 НС, от ПП Продължаваме промяната.

160.000 хиляди лева за 16 декара държавни имоти, собственост на Министерство на отбраната, в апетитната местност в Пловдив – “Капсида”.

2021 година, малко преди да стане депутат – Йордан Терзийски и преди да се е срещнал с бъдещите лидери на “промяната”, Кирил Петков и Асен Василев, под егидата на бившият кмет на Търново,

д-р Румен Рашев, архитекта прехвърля

собствеността на Арт Естейт ЕООД, с 2 лева капитал

и току що спечелила апетитните имоти в Пловдив,

на Минка Димитрова. Търг с участието на две юридически лица, един от които е Терзийски с Арт Естейт.

 

Йордан Терзийски участва с най-ниска цена, а другият с най-висока.

Лъчезар Гроздев е първият участник с 256.840 лева, чрез дружеството “ЛъчТрейд”, който малко след като печели търга се отказва, а така печели, познайте, вторият участник с по-ниската оферта от 161.300 лева. Печели Терзийски и дружеството с 2 лева капитал, “АртЕстейт” ЕООД.

Минка пък, е съсобственик в няколко дружества с турските милионери и строителни предприемачи, Сенай Ремзи Тасим и Тунджай Гюнер.

Дружествата, които са свързани с Минка и Терзийски са:
– “Джебел Басма” – 2003 ЕООД
– “Лютиче” ООД
– “Артс Естейт” ЕООД на депутата Терзийски, както и други дружества с най-разнообразна дейност.

Логично е, да заключим, че Терзийски и баща му, изгоненият позорно като главен архитект на Велико Търново, Иво Терзийски, са “на заплата” при турските бизнесмени, защото в крайна сметка, собственик на тези 16 д.к.а, е Минка, която е съдружник на истанбулските предприемачи.

 

Тунджай Гюнер

Два от имотите се намират в местността „Капсида”, община Куклен, където се намира новата Промишлена-търговска зона – източно от град Куклен като свършва след землището на общината.Другият бе в село Караджово, община Садово.  Всичките имоти са вписани като с отпаднала необходимост за армията.

Най-големият от трите имота бе край Куклен с площ от 115 дка, като началната му тръжна цена бе 265 310 лева, а стъпката за наддаване бе 6000 лева.  Победителят в този търг със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е фирмата „Агро Търговия” ООД с управители Пламен Панчев и Илиан Лангаров.
Фирмата бе обявена за победител с предложението от 829 072 лева за апетитния имот. По закон тези сделки не се облагат с ДДС.

Тогава бе обявен още един победител за терена от 16,313 дка в лицето на фирмата „Лъч Трейд” с управител Лъчезар Гроздев с оферта от 256 840 лева. Собственикът на компанията Ботьо Солаков обаче се е отказал и преди дни министърът на отбраната е подписал нова заповед.
С нея се определя фирмата „Арт Естейт” за победител в търга с предложена цена от 161 130 лева. Управителят на дружеството е арх. ЙорданТерзийски, а фирмата се занимава със строителство и недвижими имоти.

В същото време в местността „Капсида” започват да се изграждат все повече заводи за десетки милиони, а цената на земята расте ежемесечно. Сделката е буквално на безценица, предвид цените на имотите там.

Повече по темата четете тук:

https://rodopite.net/blog/dvie-dziebielski-firmi-blizki-do-dps-pribrali-130-/?fbclid=IwAR1cU8bfI3yv8w6sSmUQNlOwZ4pPetovndlAS8Bj76bEnDOmtS00R3syJNE

 

Автор: Симон Милков/ Bezpartien.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *