Юбилейна изложба „Водата на живота“ на Александър Ангелов показва галерията „Владимир Димитров – Майстора“ в Кюстендил

Юбилейната изложба „Водата на живота“ на Александър Ангелов, по повод 80-ата му годишнина показва художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ в Кюстендил. Изложбата на акварели се открива тази вечер и ще продължи и през юни, казаха за БТА от галерията. 
Александър Ангелов е роден на 27 февруари 1944 г. в Кюстендил и е пето поколение продължител на стар кюстендилски род. Още от детските години интересите му са съсредоточени в две области – рисуването и спорта. Положително влияние за това има дружбата му с неговите приятели от ученическите години, бъдещите художници – Кирил Гогов и Георги Велинов – Гопи, както и ценните напътствия на галериста Недко Каблешков.
В периода 1964 – 1965 г. работи като художник в обувния завод „Ильо войвода“ в  Кюстендил. През 1965 г. е приет във Висшия институт за физкултура и спорт в София.  В продължение на 37 години работи в областта на спорта и туризма, като завеждащ сектор и заместник-председател по учебно-спортната работа в системата на Българската федерация по физкултура и спорт за Кюстендил и окръга. 
През 70-те и 80-те години работата му е свързана с районирането и развитието на спортовете в района, както и с построяването и утвърждаването на Националната спортна база „Осогово“. От 1996 г. до пенсионирането си през 2007 г. е ръководител на отдел  „Здравеопазване, спорт и младежки дейности“ и първият управител на общинската фирма „Спортни имоти и прояви“ към община Кюстендил.
Работи в областта на акварела – пейзажи, натюрморти и портрети. Негови творби са притежание на художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“ в Кюстендил, частни любители и колекционери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари