Юджийн Чаплин се среща с публиката у нас и след концертите си

Юджийн Чаплин, петото дете на Чарли Чаплин, има специална изненада за българската публика, съобщават организаторите. Той ще сподели за първи път три неразказани истории с баща си на 10 юни в зала „България“, на 12 юни – в Пловдив, и на 15 юни – във Варна. 
Музикантът ще се срещне и с част от публиката след спектаклите в София и Пловдив. 
Юджийн Чаплин дълги години работи в звукозаписното студио в казиното в Монтрьо, където записват свои албуми групи като Queen и Rolling Stones, участва в записите на Дейвид Боуи.
„Работата със световни музиканти беше сбъдната мечта за мен. Когато бях млад, мечтаех не за артистична кариера в киното, а да бъда музикант. Попадайки в звукозаписното студио, донякъде успях да усетя тръпката по създаването на музика“, казва Юджийн Чаплин. Спомня си, че като малко момче прекарвал часове в хола на семейната къща във Веве, слушайки как баща му създава музиката за бъдещия си филм. 
За разлика от своите братя и сестри, той остава свързан с наследството на своя баща, като продуцира документален филм за Чарли Чаплин и по негова идея се реализира концертът-спектакъл Chaplin Pianissimo.
„Създадох Chaplin Pianissimo в знак на благодарност за музиката, която баща ми ни остави, за любовта, която събуди у нас. Този концерт-спектакъл е обяснение в любов към музиката“, казва Юджийн Чаплин. 
Както писа БТА, той пристига в България със световноизвестните пианисти – композиторът Жан-Паскал Бентюс и професора от консерваторията De Musique de Paris – Силвен Моризе. Те ще се срещнат със студенти и ученици по пиано на проф. Елена Дикова. 
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари