За 12-та година абитуриенти от Асеновград бяха изпратени на бала си от кмета на града с папирус с пожелания

И тази година абитуриенти от Асеновград бяха изпратени на бала си от кмета на града Христо Грудев с папирус с пожелания. Тържественият ритуал за изпращане на абитуриентите от професионална гимназия „Св. Патриарх Евтимий“ се проведе в Градската библиотека „Паисий Хилeндарски“.
Ритуалът е създаден по идея на Даниела Костова, главен експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество“ към община Асеновград. През 2012 г. за първи път се провежда подобно тържествено изпращане на абитуриенти на централния площад в града. Целта на инициативата отразява желанието на община Асеновград да уважи подобаващо своите зрелостници, като им остави незабравим спомен от красиво изживяване за завършването им, каза Костова. 
Тази година средното си образование завършват 320 зрелостници от Асеновград. Утре тържественият ритуал за изпращане на абитуриентите от Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Св. Димитрий Солунски“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ ще се проведе на сцената на площада в града. На 25-ти май на същото място папирус с пожелания ще получат и зрелостниците от СУ „Св. княз Борис I“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари