За четири денонощия пожарникарите в област Шумен са реагирали на 12 сигнала на произшествия

През изминалите четири денонощия дежурните противопожарни екипи на територията на област Шумен са реагирали на 12 сигнала за произшествия. На 4 срещу 5 юли дежурните екипи са оказали съдействие за пренасяне на двама болни от домовете им до екипи на спешна помощ. Оказана е техническа помощ за обезопасяване на катастрофирал автомобил в Индустриалната зона в Шумен. Ликвидиран е и пожар в отпадъци на площад “България“ в  областния град, информират от Областна дирекция на МВР (ОД на МВР) – Шумен.
В обедните часове на 5 юли е погасен пожар в сухи треви и храсти на железопътната гара в Плиска. Ликвидиран е и пожар в сухи треви в квартал „Трошка“ във Върбица. Оказано е съдействие за обезопасяване на лек автомобил „Опел“, водачът на който е катастрофирал край Смядово, допълват от полицията.
Пожар е потушен в стърнище в землището на село Белокопитово на 6 юли. Шест екипа на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен са се включили в потушаването на огъня, който е бил на площ от около 50 000 квадратни метра. Общо 11 тона вода са използвани са загасяването на пламъци. Пожарът е без материални загуби.
Екип на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Каолиново е загасил на 7 юли пожар в сухи треви в село Изгрев. Екип от Шумен е оказал съдействие за пренасяне на жена в шуменската болница. В обедните часове в неделя е приет сигнал за мирис на газ във вход на жилищен блок на бул.“ Симеон Велики“ в Шумен. Към адреса е насочен екип, който е открил на деветия етаж туристическа газова бутилка, с неизправен клапан, от която е имало изтичане на газ. Бутилката е изнесена от жилището на безопасно място. Малко след 21:00 часа е приет сигнал за падащи керемиди от покрив на сграда на бул.“ Ришки проход“ в Шумен. Екип е обезопасил мястото със сигнална лента, съобщават от полицията.
В страната през изминалото денонощие са потушени общо 189 пожара, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Пострадали са двама души. Пожарникарите са реагирали на 232 сигнала за произшествия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари