За ден МВР установи 34 души, шофирали след употреба на алкохол, и петима – под въздействие на наркотици

За изминалия ден са установени общо 34 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. От тях 18 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а други 16 – с над 1,2 на 1000, шестима са отказали да бъдат тествани. 
Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират петима водачи, а четирима са отказали тестване.
Общо 10 957 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 214 водачи и пътници. Съставени са 3 129 фиша и 647 акта за установени административни нарушения.
Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.
Общо 13 души са ранени при 12 тежки катастрофи в страната през последното денонощие по данни на МВР. В София са регистрирани едно тежко и 23 леки пътнотранспортни произшествия, а един човек е пострадал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари