За девет часа са преминали малко над половината секционни избирателни комисии, каза Полина Витанова, секретар на 23-та РИК

За девет часа са преминали малко над половината секционни избирателни комисии, каза пред журналисти Полина Витанова, секретар на 23-та Районна избирателна комисия (РИК). По думите ѝ забавянето се дължи на многото грешки в секционните избирателни комисии. Малко са тези, които имат два верни протокола, каза още тя.
Става бавно въвеждането на данните и отстраняването на грешките. Двата преференциални вота, двете листи с не малко кандидати, проблем и днес с машините също са причина за забавяне на процеса, посочи Витанова.
Сборните греши се дължат на неправилно сборуване на кандидатските листи по партии и по преференции, а резултатът е погрешен сбор на действителните и недействителните бюлетини и на вота „не подкрепям никого“, добави тя. По думите й сборната грешка не влияе по никакъв начин на изборния резултат.   
Нощта премина спокойно и се надяваме хората да останат търпеливи, допълни Витанова.
За 23-ти и 25-и многомандатен избирателен район протоколите се предават в „Арена София“, а за 24-и – в „Арена Асикс“.
До този момент не са подадени сигнали за престъпления, които да пречат на обработката на изборните резултати, съобщиха от МВР за БТА. Без сигнали за тежки престъпления е преминала нощта след изборите.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари